Książka „U malucha na talerzu” – niezbędny poradnik dla świeżo upieczonych rodziców
W życiu większości młodych rodziców przychodzi czas na rozpoczęcie procesu rozszerzania diety niemowlaczka. Wiele osób sięga w tym momencie po internetowe porady z forów oraz niesprawdzonych portali, jednak nie zawsze wychodzi to na dobre zarówno maluszkowi, jak i jego opiekunom. Jeśli chodzi o niemowlęta warto sięgnąć po sprawdzone poradniki, pełne merytorycznych informacji.
Niezwykłe kompendium wiedzy o żywieniu niemowląt
Książka „U malucha na talerzu” autorstwa Marty Jas-Baran zawiera zbiór informacji, obejmujących porady na temat najbardziej frapujących problemów młodych rodziców związanych z żywieniem niemowląt. Z poradnika można m.in. dowiedzieć się w jaki sposób prawidłowo rozszerzać dietę maluszka, które produkty mogą powodować alergie oraz co wolno, a czego nie należy podawać najmłodszym do picia. „U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt” to również zbiór przepisów, które autorka wykorzystywała podczas przygotowywania posiłków dla swojego synka, Krzysia.
W poradniku „U malucha na talerzu” niedoświadczeni rodzice malutkiego dziecka znajdą przejrzyste informacje na temat nowego modelu żywienia niemowląt karmionych piersią. Warto również zauważyć, że książka opiera się na kuchni nowoczesnej, a przy tym zgodnej z zalecaniami polskich lekarzy pediatrów oraz z normami Komitetu Żywienia Europejskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN).